Uw tijd buigen als een ondernemer en alchemist?

36 keer gelezen

Ondernemers -en wie dan ook- hebben het druk.

Druk waarmee? Als je alle activiteiten dagelijks filmt, opschrijft of herinnert, welke blijken dan echt nuttig? Hoeveel tijd neem je nog voor jezelf?

Een dag uit mijn leven

Vandaag heb ik een half uur gefietst, anderhalf uur in de auto gezeten omdat ik te ver van stations af woon, 4 uur sessies met cliënten, 2 uur bureauwerk dat bestond uit relatiebeheer en schrijven, en e-mails beantwoord. Daarnaast heb ik vandaag 50 minuten gemediteerd, 25 minuten vanochtend en 25 minuten vanavond. Ook had ik mijn auto vandaag zo geparkeerd in de stad dat ik 45 minuten kon wandelen tussen mijn afspraken in. En nog extra 20 minuten van de auto naar mijn eerste afspraak.

Ik kan zo'n 95% per maand files voorkomen en die winst investeer ik in bewegen en andere ruimte die ik in tijd creëer.

Met tijd nemen tijd creëren

Met die ruimte en stilte die ik over heb kan ik veel meer. Dankzij die stilte buig ik tijd om naar meer tijd in de dag. Vooral tijdens mijn dagelijkse meditatie en beweging. Dat is tegen alle 'logica' in mogelijk.

1 minuut kan een uur duren in ons hoofd en onze 'state of mind' bepaalt dit altijd. Niet de klok. Een uur kan ook 5 minuten duren. Ik heb geleerd om tijd te buigen door absolute stilte momenten in mijn dag te hebben, elke dag weer, dag in dag uit. Dit geeft ruimte en stilte in mijn hoofd en in mijn beleving van het zijn en van tijd.

Het resultaat is dat ik helderder ben en meer kan doen in minder tijd. En zie ik sneller in één oogopslag wat het verschil is tussen hoofd en bijzaken. Al jaren is dat zo.

Daarom de vraag: hoe drukker hoe effectiever? Nee dus. Juist als je slachtoffer bent van tijdgebrek dat je constant volgt is dat het ondergaan van slavernij van de tijd. Tijd is belangrijk, maar bedacht door mensen en niet zo belangrijk om er onderdaan van te worden.

Neem de tijd tussendoor voor alles. Ook voor gesprekken, eten, rusten, werken. Met het creëren van ruimte wordt men letterlijk ruimer en ziet men alles ruimer.

Wees eens spontaner met je vrienden. In Nederland spreekt men vaak met vrienden en kennissen 3 weken van te voren af. Soms is dat nodig en toch blijft er ruimte over voor spontaniteit in een flexibeler agenda.

Meer rust, minder stress en meer tijd voor alles wat je doet

Met een nieuwe 'state of mind' wordt het leven rustiger; veel minder stress en alles wordt dynamischer.

Ook is er ruimte voor meer creativiteit in het leven en in zaken. Er is enorm veel meer ruimte voor inspiratie die onuitputtelijk wordt. Daar is de tijdwinst met slagvaardiger actie in de dag en met meer productiviteit bij het ondernemen, het opbouwen van een bedrijf, het maken van een kunstwerk en andere levenswerken.

Werken aan je hogere ‘state of mind’ verzet bergen. Je kunt dan uit het drama stappen van je (levens-) verhaal. Met deze vrijheid bouw je beter aan je strategie van je business en je leven.

Leren om uw tijd te buigen?

Leren om uw tijd te buigen, een nieuwe 'state of mind' te ontwikkelen waardoor u meer tijd en rust ervaart? Nodig mij dan uit voor een voordracht of voor coaching!

Wij zijn bereikbaar op: 024 397 8892

Willem van Esch, coach voor ondernemers, Nederland en internationaal.

Al onze blogs: kiezen op onderwerp

Ondernemers